LA PENYA

dimecres, 1 de desembre de 2010

Mr CHEEVER

TÍTOL: The Stories of John Cheever

AUTOR: John Cheever

GÈNERE: Conte

Traducció de Jordi Martín LloretEdicions Proa va editar, per primera vegada en català un recull de més de 60 contes escrits per en Cheever des de l'any 46 fins el 78, antologia que li va suposar guanyar a l'any 1979 un premi Pulitzer i el National Book Critics Award.
Els protagonistes d'aquestes històries formen el què es podria considerar l'americà mig, des de l'alt executiu de Manhattan, fins el treballador de suburbi de qualsevol gran ciutat , en un entorn familiar de, sovint, difícil convivència.
Cheever ha estat considerat com un contista excel·lent, fins el punt de ser anomenat el Txèkhov del suburbis. De fet, el que més destacaria de l'autor és, bàsicament: un sentit de l'humor molt personal, certa mala llet i, en ocasions, un punt de surrealisme. En una entrevista va explicar " Els meus contes preferits són aquells que vaig escriure en menys d'una setmana i que sovint componia en veu alta, fins que el porter em deia, educadament : Està parlant sol, sr. Cheever i llavors jo li donava deu dòlars de propina, la qual cosa el feia molt content".

1 comentari:

Elfreelang ha dit...

Et confesso que malgrat me n'han parlat molt, diria que no l'he llegit encara però no penso deixar passar gaire temps per a llegir-lo