LA PENYA

dissabte, 17 de setembre de 2011

     Setmanes enrere vaig gosar empassar-me gairebé la totalitat del discurs d'en Rubalcaba, el dia que va ser nomenat successor d'en ZP. El futur líder de la futura oposició va parlar, entre altres coses, de la crisi, de l'atur, de la necessitat que els rics paguin més impostos, del repartiment equitatiu de la riquesa, dels bancs, del partit , de la socialdemocràcia i del progressisme. En cap moment va mencionar la paraula esquerra. No és casual. Sembla ser que el votant mig del PSOE (PSC) creu que això de les esquerres te a veure amb peluts ganduls entestats en ocupar places públiques i amb rojos separatistes. Així, doncs, el concepte esquerra ja no dóna vots.
      Situació similar viu el PP, garant dels valors de la moral catòlica, martell d'heretges i far d'occident, partit el qual sempre s'ha autodefinit com de centre.
      Entre tots, polítics i societat civil, hem contribuït a construir una societat tova, blana, fofa, esmorteïda, poruga, en definitiva, d'encefalograma pla. Tot ha de ser moderació, centralisme i políticament correcte. No hi ha collons. No estic parlant de violència ni d'eliminar a tot aquell que no pensi com nosaltres, ans el contrari, estic parlant de ser valent, de defensar les conviccions pròpies fins a les últimes conseqüències i d'assumir responsabilitats, sense por de despertar antipaties, ni defugir les complicacions que això comporta, sense perjudici dels valors fonamentals, com ara civisme, solidaritat i tolerància.
      

7 comentaris:

Lluna ha dit...

Doncs sí estimat Gregori el "light" ho envaeix tot. Pq una cosa és ser correcte i l'altre ser-ho políticament, que ja em diràs si ells ho són gaire quan no estan de cara a la galeria...
En fins, és el que hi ha, i mentre no fem la revolució és el que ens toca aguantar.
Petonets i bon finde!!

P de V: IDEHES

Ventafocs ha dit...

El Senyor Dobler és qui mana i a canvi d'ell es signaria que la mare de Déu nom Bet, incloent el Papa! Una Venta-abraçada!

zel ha dit...

Si senyor, el caler i el benestar sense entrebancs d'aguns pocs manen, i els xaiets abaixen/em el cap...

M. Roser Algué Vendrells ha dit...

Ningú diria que els dos posts els ha escrit la mateixa persona...ets un pou de sorpreses tu, i una mica masoquista també...mira que empassar-te tot un discurs polític, del color que sigui!!!
Això que dius de defensar les conviccions pròpies fins a les últimes conseqüències em sembla molt romàntic , però no sé si molts si apuntarien...
Totalment d'acord amb això del civisme, la solidaritat, la tolerància...Però dretes o esquerres em semblen mots desfasats "de infaustos recuerdos".
Petons solidàris
M. Roser

magazine.cat ha dit...

Es necessita una renovació total del la cúpula política del nostre país, encara que algú un dia hem va dir, "no, no val la pena canviar aquestos ja tenen la butxaca plena, els que entraran encara se l'han d'omplir" :(

Elfreelang ha dit...

Ben dit gregori !

Clidice ha dit...

Doncs ... sí :(