LA PENYA

dissabte, 15 d’octubre de 2011

PEP GUARDIOLA

        No hi ha dubte que aquest xicot de veu polifònica i de vestits entallats és un gran professional i millor persona, que ha donat mostres d'una intel·ligència notable i que ha aconseguit grans èxits en el seu camp, però no ens enganyem, només és un estrenador de futbol. I amb aquest només no vull menystenir-lo, Déu me'n guard, el que pretenc dir és que en Guardiola pot ser tan bon professional com ho són els milers de professionals que coneixem en els nostres barris i ciutats i que, gràcies a ells, la nostra societat és una mica millor. Ni més ni menys. En Guardiola no és  investigador, ni científic, ni un destacat cirurgià, ni un brillant intel·lectual; el Pep és el que és.
       Tots tenim el nostre paper en aquesta societat i tots som importants a la nostra manera, però passa que en els últims temps hem hagut d'escoltar un munt de bestieses referents a Guardiola, el qual ha estat sistemàticament elevat a la categoria de divinitat. No podem ignorar que l'entrenador del Barça és, per la seva pròpia naturalesa, un personatge que està constantment  a l'aparador mediàtic, però hauríem de mirar d'establir entre tots una escala de valors amb certa coherència, si no acabarem tots bojos. Això si és que ja no ho estem.

10 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Tens tota la raó...el que passa Gregori és que posats a comparar entre tota la gentussa i la genteta que està en l'aparador mediàtic...el Pep s'escapa de la mediocritat...i així estem....hi ha poca gent que mostri coherència...i el món més que boig està ximplet!

Gregori Samsa ha dit...

Sí, Elfree
i si a mi em comparen amb els pirates somalís, sóc l'hòstia en patinet
cada cosa al seu lloc

Gala ha dit...

A mi Gregori el que hem sembla és que el Pep no és millor ni pitjor que un altre, és senzillament un home que fa molt bé la seua feina... que a la seua professió es un bon professional... i aixó junt a una elegancia i saber estar que ja voldríen molts per ells... doncs que vols que et diga...
No és que tenim unes escales de valors sense coherència, aquesta persona a una empresa normal sense publicitat de per mig, si té un bon jefe trionfaria igualment...obviament no ho sabría tanta gent.. pero aixó no crec que sigui el tema d'aquest post.
Amb açó vull dir que hi ha persones que tenen totes les característiques d'un lider, facin la feina que facin... sols és que tots no estan reconeguts...

I mira tú, que aixó si que hauriem de cambiar-ho... si es sapigues reconeixer el talent on apareix i deixar-nos de tantas envejas... i caps de feina envejosos... poder hi haurien mes Pep's triunfant al mon laboral.

Petons mediterrànis.

PD: Au, passa per casa quan tingues una estona que tens una asignació que complir..

Lluna ha dit...

Estic d'acord amb la Gala i l'Elfreelang, ja sabem que hi ha molts bons professionals arreu, però la majoria no surten per la TV, així que està bé trobar algú que al menys té dos dits de seny entre la gent mediàtica, que hi ha molt d'estruç suelto per aquest món.

Petonets Gregori

carina ha dit...

sí, sí, Gregori... tot el que tu vulguis... el món, el nostre barri, la nostra escala és ple de Guardioles anònims, diguem on són, jo no n'he trobat cap! Guardiola és, és... guapissíííííííssim.... ah, i bona persona i només un entrenador de futbol, també! Quan en vegis un, me'l guardes. ;)

Violant d'Atarca ha dit...

Estic d'acord amb la teva observació, Gregori.
Que un entrenador de futbol esdevingui icona màxima de l'escala de valors d'un país fa reflexionar... Hauríem d'excel·lir en altres matèries també i el cas és que ho fem. Hi ha un tou de científics, pensadors, escriptors, etc. que fan a nivell professional la seva feina molt ben feta amorosida amb la seva qualitat humana... No vull pas desmerèixer la persona d'en Guardiola, sens dubte és un crack, intel·ligent, treballador, amb valors ètics positius, però això de donar-li certes condecoracions i posar les seves paraules com a exemple per a redreçar el país ho trobo un xic exagerat, si més no, i penso que de la manera que ell és pel que ens deixa saber, també ho deu pensar...

M. Roser Algué Vendrells ha dit...

Em sembla que tots i totes avui estarem força d'acord...
En Pep, tot i ser una gran persona , no és més important que qualsevol altre professional que també ho sigui (de gran persona).
Tots els mitjans, en general, estan beatificant persones que no han fet res per millorar la condició humana.
Sortir a la tele o a les revistes, avui ja és un passaport perquè els incauts li facin barretada...
On són els valors que dignifiquen l'ésser humà i que realment les persones que en són rics, no s'enduen cap medalla? Segurament serien els primers que pensarien que no se la mereixen...
Sort que hi ha alguns mediàtics que fan contrapès a tanta vulgaritat...
Malgrat tot...Visca el Pep!!!
M. Roser

Gregori Samsa ha dit...

Celebro veure que la meva reflexió sobre el Pep us hagi motivat comentaris força extensos i, tot i que en part esteu d'acord amb mi, ja he vist que, com ja esperava, no és rebut de bon grat crítiques a Guardiola.

Helena Bonals ha dit...

No és només un bon entrenador, és un gran orador i estima la poesia. Per això sol ja em cau molt bé, i a sobre té la meva edat, això és màgic per a mi!

Gregori Samsa ha dit...

Sí, Helena, i a més és molt guapo i vesteix molt bé.
A veure quan li donen el premi Nobel...