LA PENYA

dissabte, 5 de novembre de 2011

L'EFECTE PAPANDREU
           Aquest dijous, a les 12 en punt de la nit, van aparèixer al menjador de casa, de sobte, sense avisar i visiblement alterats:
en Rubalcaba, cridant: "a correr, que hasta que no se llega a la meta no hay ganador"; en Rajoy: "vamosh a ganar"; en Mas i en Duran: "nosssaltresss decidirem". I així tots els candidats, del primer fins l'últim.
           Guanyar? Guanyar què? Què és això? Una carrera de relleus? Un partit de futbol?
           Deixem-nos de collonades, no en volem saber res dels vostres interessos partidistes ni de les vostres ambicions personals.
           La situació del país es dramàtica i les previsions són que en els propers anys continuarem en el pou de la crisi, l'atur i la recessió. Es tractaria de fer un front comú entre totes les forces polítiques i l'anomenada societat civil per mirar de, en la mesura del possible, solventar els problemes que se'ns presentin en els propers anys.
          És evident que la democràcia és això, votar a un partit i esperar que guanyi per tal que ens governi, però actualment tot és molt confús: les ideologies i propostes s'han diluït en un mar d'utopies i d'exercicis de prestidigitació; la impressió general és que les decisions polítiques no les prenen els governs, sinó els bancs.
          Dit això, no voldria que el PP governés amb majoria absoluta; de fet, mai m'ha agradat que cap partit obtingui una majoria, però aquells menys que ningú.
         Tot i així, el que menys ens hauria de preocupar ara és qui guanyarà aquestes eleccions, el que hauríem de mirar és de no perdre-les nosaltres. 

12 comentaris:

aina ha dit...

A jo hi ha una cosa que m`agrada menys que la majoria absoluta i és que moltes minories es sumin per desgovernar absolutament.

Lluna ha dit...

Què en fa de dies que les tenim més que perdudes!!!!

Vagi bé el finde...

carina ha dit...

Nen, malpensa quan els polítics tenen aquestes ànsies de guanyar unes eleccions d'un "estado" que se'n va a la merda. Ells són els únics que hi guanyen i que tindran el cul calent tant si hi ha recssió com si no, la crisi només ens afecta a nosaltres. No voteu, voteu en blanc i si ens n'anem a la merda que ens n'hi anem tots junts. És un país de pandereta i de polítics mediocres i xoriços. Vull marxar, de moment me'n vaig a dinar. Bon cap de setmana.

Gregori Samsa ha dit...

Aina, m'ha agradat la teva tombarella dialèctica, poc efectiva però força vistosa

Sí, Lluna, estem ben perduts, a veure si retrobem les nostres ànimes

carina, mola la teva proposta d'anar-nos-en tots junts a la merda
Per cert, deixa de canviar les fotos, m'estàs desorientant

M. Roser Algué Vendrells ha dit...

És ben curiós les ganes que tenen tots de quedar-se amb el pastís. Si el país va tan malament, no se pas si cap d'ells serà capaç de redreçar-lo, aleshores, perquè tanta competició?
A mi tampoc m'agraden les majories absolutes, però que molts partits petits s'ajuntin...Ja s'ha intentat, però amb quins resultats.
Ai Carina, tan com estan les coses
seria difícil trobar un lloc plaent.
Apa, no ens hi capfiquem que em sembla que no en traurem res...
Bon diumenge,
M. Roser

camino roque ha dit...

la solución no nos la van a dar ellos, gane quien gane. es lo que asusta. mejor sería no oírles(mejor sería no pagarles) aunque griten: "ganaremos"

Miss Yuste ha dit...

La dreta sempre ha anat a votar i més encara en condicions com aquestes. "L'esquerra", sempre ha estat molt fragmentada i per això des de fa unes dècades ho té fotut als països europeus.

Si li afegim que els morts de fam, realment no saben de què va la política i que es creuen que ha estat el Partit Socialista qui ens ha enviat a fer punyetes, ho tenim ben fotut.

A partir del dia 20 l'innocent pardalet del logotip del PP evolucionarà a aguiló.

Només em queda l'esperança que davant les polítiques conservadores, la gent es rebota.


Una abraçada no pepera.

carina ha dit...

Et desoriento?

Alyebard ha dit...

Jo no els penso fer cas fins el dia 21-N.

Maria ha dit...

Ací són tots iguals.

magazine.cat ha dit...

La meva impressió es que molta gent esta pendent del PP i del PSOE, aixo no m'agrada i han entre-mitjos. El que passa es que no els coneixem! Ja s'encarreguen de no ensenyar-nos'els. Per aixo la millor opció serà la que ens ha apuntat Carina "votar en blanc".

Tots a la guaita, hee...!

Roigbalterra ha dit...

Totalmente de acuerdo en tu reflexión.
Bon Nadal