LA PENYA

dimecres, 6 de febrer de 2013

JAIR DOMÍNGUEZ

    Guionista, escriptor, músic, gamberro, en Jair Domínguez (1980) barcelonès de nom ambigu, sap explotar de forma enginyosa les seves diverses vessants creatives. El segueixo des de fa temps, sobre tot en les feines de guionista radiofònic, en aquella genial "Minoria absoluta" o en l'actual "La segona hora", ambdós programes de RAC 1. Uns mesos enrere va aparèixer com a invitat en el programa "Bestiari" del canal 33, espai conduït per la interessant i, en ocasions, original Bibiana Ballbè, on el xicot es va prestar a fer la broma de disparar remolatxa contra les imatges del Rei, Millet i Salvador Sostres, cosa que va desfermar les ires de certs  sectors i mitjans madrilenys, provocant la retirada fulminant del programa de la graella d'emissió, la dimissió de la directora i una demanda contra  la Ballbè  i contra el mateix Domínguez. Fa pocs dies vaig tenir ocasió de llegir ( no recordo a quin diari o revista) un article escrit per ell, on explicava amb el seu to sardònic habitual, l'experiència viscuda amb el seu advocat a l'Audiència Nacional. Ho qualificava com una pèrdua de temps absurda. En qualsevol cas, ja sabem què hi ha rere de totes aquestes mogudes i, més enllà de l'ensurt i el mal rotllo, sempre es pot buscar  la part positiva, tot plegat li ha servit per obtenir una bona publicitat. No hi ha res com tocar els collons a algun col·lectiu, institució o ètnia per guanyar notorietat.

13 comentaris:

M. Roser ha dit...

Jo no vaig veure el programa però, d'entrada, les bromes amb armes no em fan gaire gràcia...Les trobo d'un humor massa negre i em recorden situacions situacions molt poc humorístiques...
Dius que et sents identificat amb aquest personatge i de seguida penso en què? músic, escriptor...Perquè no deu pas ser per gamberro, NO!!!

Mari-Pi-R ha dit...

No conozco el programa y menos a Jair Domínguez, pero algo de bueno debe de haber, lo que pasa muchas veces que las verdades no se quieren oír.
Un abrazo

helena arumi ha dit...


A mi sempre m'ha fet la sensació que és una persona molt egocèntrica i necessitada de ser el centre d'atenció. Naturalment, és un pensament subjectiu. Penso que va 'triomfar' en el mundillo dels media i se li van pujar els fums al cap.
Això no treu que sigui un home ocurrent i amb talent per fer la seva feina.

;-)

camino roque ha dit...

yo no conocía el programa ni a ellos, hasta entonces.
lo dicho: una buena publicidad.

sa lluna ha dit...

Crec que hi ha moltes formes de "criticar" el que a un no li agrada o l'ofèn. No veig el programa, però aquesta "broma" si la vaig veure (no recordo on) i em va semblar massa fort fer ús de la violència per discrepar. He de dir que no m'agraden les armes més que per eliminar-les del tot, sigui o no un joc.
Pot ser bon músic, escriptor, guionista i persona, a la vegada, però en sembla que la broma no l'ha beneficiat gens.

Aferradetes i bon dia!!

Josep ha dit...

Vaig veure el programa i no em va semblar perillós ni ofensiu.

Pel que fa les tasques d'aquest home, fou guionista d'un programa de la LOCALIA anomenat EL 52 i presentat per Enric Lucena. Jo el veia i estava bé.
Col·labora amb un diari electrònic Ara Girona.
També és col·laborador de POLLA.CAT, però em sembla que encara no ha penjat res.

Judit ha dit...

És trist que encara s'hagi de ser " políticament correcte" si vols conservar la feina. Però clar, sempre queda la opció, voluntaria o involuntaria de tirar cap a l'altre cantó i que sigui el que "Déu" vulgui!

Josep ha dit...

JUDIT: crec que has de ser lleugerament incorrecte per a trobar feina, i molt incorrecte contra qui toca per tal de conservar-la. El "contra qui toca" l'estableix qui et paga la nòmina.

Francesc Puigcarbó ha dit...

d'aixó es tracte, de fet el personatge no dona per a molt. Com diria el del bar vde baix de Versiò Rac1 està sobrevalorat, com la Bibiana Vallbé per cert, una altra que tal.

Josep ha dit...

Posats a parlar de gent amb talent, parlem de desconeguts. És el cas d'Oriol López, un cineasta desconegut que fa curt-metratges com aquest:
http://premis-pati.blogspot.com.es/#!/2013/02/oriol-puig-2.html

Gregori Samsa ha dit...

Certament, hi ha molta gent amb talent desconeguda pel gran públic
sense anar més lluny, a mi no em coneix ningú

M. Roser ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
M. Roser ha dit...

I és una pena...No et preocupis, ja farem publicitat dels teus molts talents coneguts...
Em trec el barret!